PÁLYÁZATI KIÍRÁS

A Szeghalmy Bálint Építészeti Alapítvány építészeti fotópályázatot hirdet „A jövő műemlékei: Miskolc építészete a II. világháborútól a rendszerváltásig” témában.

A fotópályázat célja Miskolc elmúlt 70 évének, modern és kortárs építészeti értékeinek népszerűsítése. A pályázatra a korszak épületeit megörökítő fotókat, fotósorozatokat várunk.

A pályázat a „Nagymiskolc, egy város újjászületése és gyermekévei” című konferencia és kiállítássorozat részeként kerül lebonyolításra. A szervező a Szeghalmy Bálint Építészeti Alapítvány. A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jön létre, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Építész Kamarával és az Észak-Keleti Átjáró Egyesülettel együttműködve.

A Pályázók

A pályázat nyitott mindenki számára, ha beküldött munkája megfelel a kiírás feltételeinek, és a kiírás feltételeit magára kötelező érvényűnek elfogadta.

A részvétel feltételei

A pályázaton a kiírás témájának megfelelő fényképpel vagy fotósorozattal lehet részt venni. A beküldött felvételek ne legyenek 5 évnél régebbiek, mivel az épületeket mai formájukban kell bemutatni.

A pályázat díjazása

A zsűri által kiválasztott fotók a miskolci Kós Házban rendezett kiállítás keretében kerülnek bemutatásra. A kiállításra kiválasztott felvételek nagyítását a kiíró vállalja.

A pályázat zsűrije egy első díjat ad ki. Az első díj bruttó 50.000 Ft.

A zsűri

elnök:
Ujvári Andor, építész, a Szeghalmy Bálint Építészeti Alapítvány Kuratóriumának elnöke
tagjai:
Rudolf Mihály DLA építész a B.-A.-Z. Megyei Építész Kamara elnöke,
Juhász-Nagy Balázs építész
titkár:
Szűcs Anna

A pályázat határideje:

2015.09.30. 24:00

A határidő lejárta után érkezett pályaműveket a kiírónak nem áll módjában befogadni.

Technikai követelmények:

A pályázati anyagokat a szeghalmybalintalapitvany@gmail.com címre várjuk. Több kép esetén azokat külön-külön, vagy fájlküldő szolgáltatáson keresztül tömörített mappában a fenti címre kell kérjük eljuttatni.
A pályázatra készült fotók tetszőleges technikával készülhetnek, azonban az analóg fotók digitalizálása a pályázó feladata.
A pályázatra minimum 2500×3750 pixel méretű képeket várunk. Egy file mérete ne haladja meg a 10MB-ot.
A pályázatra beküldött fotókhoz mellékelni kell a www.bazek.hu oldalról letölthető szerzői joggal kapcsolatos nyilatkozatot is.

A kiállítás helye és időpontja:

Kós Ház, 3529 Miskolc, Görgey Artúr utca 32.

A pályázaton részt vehet minden természetes személy, aki a kiírás feltételeit elfogadja.

A pályázatra a pályázó a szerzői jogi jogszabályok figyelembevételével csak saját alkotásával pályázhat. A pályázat benyújtásával a pályázó kijelenti, hogy az saját alkotása, azzal más szerzői jogát nem sérti.
A Kiíró és a Nemzeti Kulturális Alap korlátlan időre szóló, de nem kizárólagos, díjmentes felhasználási jogot szerez a művek kiállítására, a pályázattal és a kiállítással kapcsolatos reklámok, online és offline sajtóanyagok megjelentetésére, papír, vagy elektronikus katalógus, kiadvány összeállítására és ingyenes terjesztésére. A pályázó nevét a kiírónak, annak külön kérése nélkül kötelessége feltüntetni.